sunnuntai 14. lokakuuta 2012

PMMP tulee, oletko valmis!

Tampereen Areenan toimitusjohtaja selkeästi ei ollut valmis: Hesarin uutinen. Kauheaa rienausta ja sen sellaista, kun lauletaan ettei Jeesus tulekaan! Omalla tavallaan ironista on myös se, että kyseessä oli Hämeenkadun Appron loppujuhlat. Hämeenkadu n Appro on yliopisto-opiskelijoiden ryyppäämiskilpailu, jossa kuljetaan Tampereen Hämeenkadulla baarista baariin ja kerätään pisteitä juoduista juomista. Tietystä määrästä saa sitten tietyn "akateemisen" arvosanan. Oikein hauska tapahtuma, itsellänikin on siellä ansaittu merkki erääseen vaatekappaleeseen ommeltuna, heh. Tietenkin siellä saa pisteitä myös alkoholittomista juomista, mutta yleisesti ottaen tapahtuman luonne on suhteellisen alkoholihuuruinen kuitenkin. Tunnetusti suomalaiset uskishihhulit eivät tykkää alkoholistakaan, toisin kuin esimerkiksi katoliset tai ortodoksit.

Mutta mikä on Tampere Areena? Nimittäin ensi ajattelemalta voisi olettaa, että paikan omistaja voi määrätä ja päättää, mitä tiloissa tapahtuu, myös laajemmin kuin normaalit hyvä tapa ja laillisuus -vaatimukset edellyttää. Ei aivan näin. Esimerkiksi Tampere Areena (linkki kotisivuille) on samantapainen kuin esimerkiksi Hartwall Areena, Messukeskus jne, eli ne kauppaavat yleisesti tilojaan kaikkien käyttöön. Kyse ei ole siis kirkosta, vaan ihan normaalista kaupallisesta toiminnasta, vaikka taustalta mahdollisesti löytyy uskonnollisia yhdyskuntia. Silloin on myös heidän noudatettava tasapuolisuutta eikä asiakkaita (joita tilan vuokraajat tässä tapauksessa ovat suhteessa Areenaan) saa syrjiä esimerkiksi uskonnollisella perusteella. Tilan vuokraajan määräysvalta ei myöskään ylety tapahtuman sisältöön edellä mainitsemiani hyvien tapojen ja lain noudattamista pidemmälle, vaikka hän miten kuvittelisi vetävänsä omaisuutensa päälle jumalan vihan raivon siellä laulettavan kappaleen tähden.

Kunnallisvaalit on ovella, joten kannattaa myös tsekata, mitä mieltä oma ehdokas muun muassa tästä on. Suhtautuminen tähän voi kertoa henkilön ajattelusta muutenkin. Onko kenties samoilla linjoilla tämän hepun kanssa: " En ole itse kuunnellut rienaavaan kappaletta. Pitäisinkin aika jumalattomana sitä, että joku pyytäisi minua tekemään niin. Olen muutenkin musiikin suhteen melko kuuro. Mutta eipähän niitä pilapiirroksiakaan ole kaikki nähneet, jotka ne tuomitsevat?" Eli suomeksi: en tiedä, mistä tässä on kyse, pidän vääränä sitä, että joku pyytäisi minua ottamaan selvää, ja muistutan, että joku muukin jossakin on raivonnut asiasta, josta ei oikeastaan tiedä juuri mitään. Tämä löytyi Uuden Suomen blogimerestä, linkkiä en viitsi laittaa kun ei tähän asiaan oikeastaan muuten mitenkään kuulu. Otin tämän esiin, koska minusta looginen ajattelukyky ja faktojen selvittäminen ennen mielipiteensä muodostamista on aika tärkeä ominaisuus ihmisellä, joka päättää yhteisistä asioistamme. Edellä oleva lainaus osoitta, että näin ei aina ole. Siksi olisi tärkeää tietää, miten sen ehdokkan ajatus juoksee, jota aikoo äänestää.

Ja lopuksi: koska kappale on hyvä ja PMMP ihana, täytyy se tännekin linkittää (lyriikoiden kera):








(Lyriikat täältä)

Jeesus ei tule oletko valmis
San. Paula Vesala

Anna rakas voimia jaksamaan
alusvaatemainokset kaduilla
joka puolella muija kuvissaan
luottaa itseensä pikkuhousuissaan
Itseinhosta
ihmisvihasta
hyvää bisnestä muovilihasta
Sinä olet kauniimpi kaduilla
loisteputkimaailman valoissa

Meill’ on yhteys poikki
ei näy Rihannaa
ja kun käännyt pois
pesen otsasta leimaa
Jeesus ei tule oletko valmis
Jeesus ei tule oletko valmis

Iltapäivälehden viihdeosiossa
juttu hautajaisista
Hyvän elämän lähtökohtana
ydinperhe ainoa oikea
sikiöt siis huolella valitkaa
mihin kohtuun päädytte roikkumaan
Yhteys poikki on

Rihanna bikinit vaihtaa
olen nähtävyys näkymätön
ja kun käännyt pois
irrotan hihasta nauhaa
Jeesus ei tule oletko valmis
Jeesus ei tule oletko valmis

Ennen ilmestyskirjaa on ostos-tv
brändityöryhmä, CV
Meill’ on yhteys poikki
ei näy Rihannaa
korjatkaa se nyt

Rihanna bikinit vaihtaa
Jeesus ei tule oletko valmis
Jeesus ei tule oletko valmis
Anna epäonnistumistarinoita
tämän ajan kapina


Ja vielä loppuhehkutus: olen saanut lukijan, jee! Vaikka blogia perustaessani ajattelin, että eihän sillä nyt niin väliä, vaikka kukaan ei tätä kyhäelmäkokoelmaa ikinä näkisi tai lukijaksi ilmoittautuisi, niin kumman mukavalta tuntuu :)

2 kommenttia:

  1. Tokihan lukijoilla on hiukkasen väliä, onnea siitä että tilisi on avattu :) Kuten tiedätkin, itse en ole liittynyt yhdenkään blogin lukijaksi. Toivottavasti saat kuitenkin liikennettä sivupalkkini kautta!

    Joo-o. Minusta tilanne jossa uskovainen väittää että Hämeenkadun Appron suurin ongelma änkyräkristilliseltä kannalta on yksi PMMP:n biisi, on jotenkin hillittömän huvittava. Sen sijaan huvittavaa ei ole, että tuontasoinen logiikka todella uppoaa joihinkin ihmisiin.

    VastaaPoista
  2. Saara, tilastojeni mukaan sivupalkkisi on oikein vilkas liikenteen lähde:) Itsekin olen yleensä jättänyt liittymättä lukijaksi, vaikka paljon eri blogeja seuraankin, enemmänkin kuin mitä omassa sivupalkissani on. Ehkä Suuren Siivouspäivän koittaessa käytäntö muuttuu, katsotaan nyt.

    Joo, aivopierut, läpät ja muut sen sellaiset voi olla ihan hauskoja noin periaatteessa, mutta tosiaan siinä vaiheessa kun ne yhdistetään vaikutusvaltaiseen asemaan tai sellaiseen pyrkimiseen, vähenee hauskuuskin kummasti.

    Vähän on ehkä kyse siitäkin, että kovimmin itkevä saa herkästi eniten sympatiaa, varsinkin kun asiaan sotketaan vielä uskonnolliset tunteet. Aloin tämän postaukseni jälkeen nimittäin miettiä, että mikähän olisi sellainen hyvien tapojen vastainen ohjelma tai tarkoitus, joka EI olisi samalla lainvastainen ja jonka tilaa yleisölle vuokraavalla taholla olisi oikeus kieltää. Enpä keksinyt. Mutta vähän teki mieli sympatiseerata kuitenkin, kun toiselle oli tullut paha mieli...

    VastaaPoista