keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kesäinen hernelevite

Alkukesä oli ihanan lämmin ja aurinkoinen, eikä silloin tehnyt mieli "hummusta" eli kikhernelevitettä eetun tapaan. Kehittelin uudenlaisen levitteen vanhasta vieraidenkin suosimasta hernedipistä. Hernedippiin tuli pakasteherneitä 1 ps, maustamatonta tuorejuustoa 1 ptk (250 g), suolaa, pippuria, valkosipulia, sitruunamehua. Sekoitetaan blenderissä tai sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Testasin myös pehmeällä tofulla, ei kannata laittaa koko pakettia. Muuten siitäkin tuli aika jees.

Mutta se levite - ei sen kummempaa kuin pakasteherneitä, oliiviöljyä, vähän suolaa ja minttua. Sauvasekoittimella tahnaksi. Mittasuhteita ei ole nyt tähän laittaa, kun en ole mitannut. Fiiliksellä mennään. Ei haittaa, jos öljyä tulee niin paljon liikaa, että se erottuu jääkaapissa, sitten vaan sekoitetaan:) Nyt on pari kertaa käynyt sillä lailla ja se sai mut pohtimaan hernepestoa. Ehkäpä joku päivä testataan.

Tuommoinen siitä sitten tuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti